Eigen plek deel 5: te dure grond

Onze zoektocht naar een stuk bouwgrond lijkt al even eindeloos als toen we nog zochten voor een huis. Even dachten we een stukje gevonden te hebben dat niet voor iedereen het passende stuk zou zijn.

Voor ons een mogelijkheid om een betaalbaar stuk te kunnen kopen en met wat aanpassingen toch tevreden te kunnen zijn met wat we zouden verwezenlijken.

Het stuk was voor een halfopen bebouwing. Grootste nadeel was dat het met de tuin naar het noorden gericht was. De buren hadden nog een stuk met het geniet van het westen. Dus was dit wel de meest nadelige oriëntatie lijkt me. Gelukkig was het wel een diep stuk.

We spraken met de mogelijk toekomstige buren, want bij een halfopen bebouwing is de eerste aanvrager van vergunning diegene die zal bepalen wat de dakvorm en hoogte zal zijn. Hierop zaten we blijkbaar wel op één lijn. Daarvoor wilden we de oriëntatie dan wel door de vingers zien.

Even de stoute schoenen aan en bellen met de makelaar voor een bod uit te brengen. Althans dat dacht ik. Ons bod zou volgens hem zeker te laag zijn. Zelfs als openingsbod om de koper uit de tent te lokken. Er was al een veel hoger bod geweest dat ze hadden afgeslagen. Dat is niet wat wij verstaan hadden onder een bespreekbare prijs zoals hij bij een eerder telefoontje zei.

Onze zoektocht is nog lang niet aan zijn eind lijkt me. We kijken dus nog wat verder en hopen op een gelukstreffer.

Greetz V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s