Zomerse koude pasta en patatten

img_20180506_181611965634324.jpg

Je kent het wel, de zon is in het land en al snel verlang je naar een frisse maaltijd. Je kunt alle richtingen uit met je pasta en aardappelen. De volgende combinatie is voor mij alvast geslaagd.

Doordat ik niet zo graag koude stukken van aardappel heb maak ik een koude puree. Niet met boter eronder maar met ofwel een beetje melk, ofwel mayonaise. Deze keer was het met wat melk eronder. Enkele spekblokjes had ik afgebakken om eronder te mengen. Net als een paar geklutste eieren die samen met wat geblancheerde wortelen erbij gingen. Voor een frisse toets deed ik er ook stukjes appel in. Helaas was mijn man daar minder liefhebber van. Zelf vond ik de blokjes kaas niet zo lekker. Liever geraspte kaas in het vervolg. Tot slot afgewerkt door wat gehakte bieslook.

Het lekkerste vond iedereen toch wel de pasta. Die is ook zeer snel en eenvoudig gemaakt. Als de pasta nog warm is mag er kruidenboter onder. Alles begint bij wat gebakken gehakt. Neem wat zongedroogde tomaten en verse tomaten zonder pitjes. Dan kan je kiezen voor feta of mozzarella, zoals wij deden saladekaas. Enkel nog wat pijpajuin erbij doen en meer is er niet nodig. Ter kruiding deed ik er heerlijke bruschettakruiden in.

Greetz V

Advertenties

3 gedachten over “Zomerse koude pasta en patatten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s