kip met groen

img_20180428_190845-2082056965.jpg

Groentjes kan je op veel manieren maken en dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. Gezonder koken kan ook heel lekker zijn en daarvoor vind ik dit gerechtje zeker een topper.

De kip heeft behoorlijk wat tijd nodig in de oven, dus daar begin je best eerst aan. Versnipper een ui en 1 of 2 teentjes look. Dat mag de ovenschaal in samen met een half busje room en een lepel boursin. De boursin bij ons is light en de room is die van alpo soya. Voor de smaak voeg ik er nog een bouillon blokje champignon en vlees bij. Dat gaat met aluminiumfolie over al een kwartier in de oven op 200°c.

Dan beginnen aan de broccoli. De roosjes van de knol halen en even blancheren in zout water zodat ze gaar zijn. Dat mag samen met een lepel boursin en een paar druppels room gemixt worden. Even op smaak brengen met peper en zout en de broccolimousse is al klaar.

Dan mag de kip de ovenschotel in. Gewoon kipfilets, geen extra kruiding nodig, door de saus halen en de oven in voor een half uurtje.

De aardappelen kan je alvast beginnen schillen nu en klaar zetten in de pot, laat het vuur nog even uit.

Je kan nu de champignons in partjes snijden, die mogen bij de kip door de saus geroerd worden. Dat mag dan 10 minuutjes de oven in. De aardappelen mogen opgezet worden.

De laatste groente gaan we nu ook voorbereiden. Was de courgette en neem de dunschiller of mandoline om in de lengte plakjes af te snijden. Leg ze open op een bakplaat met bakpapier. Peper en zout erover en olijfolie inwrijven zodat het goed verdeeld is. Dat kan nu de oven in boven de schotel met kip.

Haal de schotel even uit de oven en roer alles nog eens om. Zodat het vocht van de champignons zich mengt met de roomsaus. Nu staat alles op, de aardappelen, de kip in de oven en de courgette. Verwarm de broccolimousse nog even, je kan deze een extra toets geven door geraspte kaas zoals emmentaler of parmezaan.

Giet de aardappelen af en laat ze even bloemen. Dresseer vervolgens de broccolimousse op het bord. Dat kan in een uitgestreken kwak of zoals ik deed met quennelles. Leg er een paar aardappelen op. Haal de courgette uit de oven en leg de plakjes in krullen tegen de aardappelen. Tot slot snij je de kipfilets in de helft schuin. Op die schuine kant kan je ze rechtop zetten. Neem enkele lepels met saus en champignons om rond de kip te doen.

Het resultaat zou in de buurt komen van de foto.

Greetz V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s