Puntje

Wij zijn beide dierenliefhebbers. Die gaat verder dan een kat of hond, al zien we die ook graag. We hebben ook een hart voor reptielen.

Dat begon enkele jaren geleden met een baardagaam. Die kreeg de naam puntje, naar 1 van de figuurtjes in de tekenfilm platvoet.

Helaas waren we onervaren en kochten we het beestje in een reptielenwinkel. In het diertje zaten bacteriƫn die nog niet beschreven waren.

Helaas moest het beestje een hele lijdensweg afleggen. Door een dierenarts zonder voldoende kennis van reptielen gaven we dwangvoeder in een portie die 3maal de grote van het maagje kon vullen. Stel je voor een basketbal in een tennisbal te duwen.

Gelukkig werden we doorverwezen naar een fantastische reptielenarts. Deze man kon helaas puntje niet meer redden. Hij onderzocht alles en had ondanks de uitzichtloze situatie wisten we dat hij alles binnen zijn mogelijkheden voor hem heeft gedaan.

We waren even onzeker, maar hij stelde ons gerust dat het zeker niet aan ons zou gelegen hebben. Later onderzoek voor zijn eigen kennis zou dat duidelijk maken.

Puntje is een belangrijke ontdekking binnen de wetenschap over reptielen geweest. Tot op vandaag gaan er stukjes van hem de wereld rond.

Ons vertrouwen naar Dieter was dan ook groot door zijn begeleiding en al die kennis die hij bleek te hebben. Na verloop van tijd zouden we een opvolger voor puntje nemen. Eerst de tijd nemen om hem te herinneren en het verlies te verwerken.

Greetz V

Advertenties

Een gedachte over “Puntje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s