Wereldrecord 100 m sprint

De ontdekking van kijk nu enige tijd geleden heeft gezorgd dat er veel afleveringen van meer informatieve programma’s bekeken worden door ons. Zo is er het programma wereldrecord. Waarbij in de aflevering van de 100 m sprint bestudeert wordt hoe het komt dat dit record gevestigd is.

Met groot respect en bewondering voor Maarten heb ik hiernaar gekeken. Deze man onderging zelf de testen die de professionele atleten ook doorstaan. Hij traint zelf om zijn kunnen te laten zien. De vergelijking tussen zijn resultaten en die van profs maken de verbazing nog groter.

Nu heeft hij wel de pech dat er behalve veel training ook erfelijke bepalingen invloed hebben. Zo zie je maar dat er meer nodig is dan doorzettingsvermogen en veel oefening om een wereldrecord als dit te breken.

Usain Bolt mag dan wel een showman zijn die zeer theatraal zijn publiek mee neemt in de wedstrijd, hij doet alles zeer bewust.

Niet dat ik andere sporters wil ontmoedigen, maar het is bijzonder indrukwekkend hoeveel invloed elke kleine meespelende factor heeft op een mogelijk nieuw record.

Greetz V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s