Pixie queen

img_20180301_214336-14436295.jpg

Een bordspel waarbij je zo goed als zeker met een negatieve score zult eindigen en toch is het een aangename ervaring. Zo kan ik dit spel toch het best omschrijven.

Bij pixie queen krijg je prachtige elfjes waarmee je probeert om de koningin tevreden te houden. Helaas is de koningin moeilijk te plezieren. Je verzamelt voortdurend negatieve punten. Om dit te beperken dien je zo sterk mogelijk en zo snel mogelijk op te bouwen.

Je hebt resources nodig want als ze hierachter vraagt op het eind van iedere ronde dan kun je enkel daarmee haar tevreden stellen en zal je beloond worden. Goud en zilver zijn ook belangrijk om uiteindelijk ringen te maken.

Doorkruis je het spelbord met de pixies krijg je daar ook beloningspunten voor. Verder kan je aanbieden wat er gevraagd is om punten te krijgen. Maar behalve die paar mogelijkheden zal het vooral punten verliezen zijn. Je krijgt jou positieve scores pas op het einde van het spel, dus tot die tijd moet je het zien vol te houden.

Er komen heel wat kleine regeltjes bij kijken. Veel tekens die elk iets anders betekenen en daarbij komt dat er heel wat mogelijkheden zijn als je jou zetten doet. Niet enkel de koningin kan tegenwerken, je kan zelf ook je tegenspelers dwarsbomen.

Het klinkt behoorlijk zwaar, maar al bij al viel het mee. Het speelt vlot omdat je heel de tijd aan het uitzoeken zijt wat de beste zet mogelijks kan zijn. Dus amper iets van downtime te merken.

Winnen helpt uiteraard ook om een spel leuk te vinden. Al hebben we onbewust hier en daar een regeltje omgebogen door verkeerde interpretatie.

Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s