Eigen plek deel 4: toch bouwen?

De laatste makelaar was voor ons een breekpunt zoals in de vorige post wel te merken was. Het deed ons twijfelen over wat we zouden kunnen. We besloten dus om het allemaal terug te bekijken, elke optie.

Zo ontdekten we een stukje grond wat aan een aardig prijsje te koop leek te staan. Het was binnen ons zoekgebied. Dus nam ik even contact op bij het immokantoor dat het online had gezet. Jawel het was nog te koop. Uit zoekwerk leek het zelfs al een heel tijdje te koop te staan.

Nu natuurlijk zouden we niet onbezonnen aan een avontuur als dat beginnen. Eerst alles uitzoeken zodat we konden waarmaken wat we in gedachten hadden.

Zelf begon ik een grondplan te tekenen, zeer basic met floorplanner zodat ik wist wat kon op dit stuk grond binnen de bouwvoorschriften. Met het plan in de hand gingen we vervolgens naar batibouw.

We hadden al een idee met welk aannemersbedrijf we in zee zouden gaan na het online uitzoeken. En ook een architect die naar ons gevoel voldoende ervaring zou hebben en kennis om ons te helpen werd uitgekozen.

Op batibouw bekeken we alle materialen die binnen de referentielijst van het aannemersbedrijf zat. We wisten ongeveer wat het zou kosten en wat we liefst zagen.

Uiteindelijk deden we een eerste gratis consult bij de architect met alle info die we verzameld hadden. Het verdict van de architect was positief. Met deze plannen, die licht gewijzigd zouden worden voor bouwtechnische redenen, was het binnen ons budget haalbaar.

Last but not least nam ik contact met de bank. Wat was voor ons financieel het beste plan? Binnen welk budget konden we best een stuk grond kopen?

Alles was duidelijk en we waren klaar voor de afspraak om een bod te doen. Helaas ging enkele uren voor onze afspraak de telefoon. De grond was verkocht!!!

Greetz V

Advertenties

5 gedachten over “Eigen plek deel 4: toch bouwen?

    1. Nog niets nieuw gevonden. De markt ligt deels stil door het wachten op de nieuwe regelgeving van registratierechten vermoedelijk. Er is zeker de helft minder te koop binnen onze zoekopdrachten vergeleken met deze periode vorig jaar.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s