’t Russelt

Dit weekend een minder aangename ervaring in ’t Russelt te Diepenbeek. Ondanks dat het eten er zeer lekker uit ziet en het dat ook was zullen ze ons hier niet snel terug zien.

Een onverwacht plan om uit eten te gaan had ervoor gezorgd dat we niet op onze favoriete adresjes terecht konden. Een kameraad belde naar enkele zaken en bleek uiteindelijk bij ’t Russelt te kunnen reserveren.

Bij aankomst waren we gerust toen bleek dat er toch te weinig parking was om onze wagen kwijt te kunnen. Hoe gek dit ook lijkt, voor mij was het een indicatie dat er toch wel meer mensen gaan eten en dus het best oké moest zijn.

We gingen binnen in de zaak en het zag er gezellig uit. Eerst een verwarmde veranda door en vervolgens in de eetzaal waar enkele kunstwerken hingen en de houten balken aan het plafond voor een rustieke look zorgden.

Eens we aan tafel zaten kregen we meteen de kaart en werd de bestelling voor het drinken niet veel later opgenomen. De keuze was niet eenvoudig en ik was benieuwd naar de suggesties. Toen de drank op tafel kwam volgde ook het suggestiebord wat de keuze heel wat uitgebreider had gemaakt. Bijna te uitgebreid.

Mijn man koos een tonijnsteak en ikzelf ging voor de grillmix. Ongeveer 500 g vlees was behoorlijk veel, maar mijn man is een goede eter en zou de overschot voor zijn rekening nemen.

Het eten kwam behoorlijk snel op tafel. De tonijnsteak werd al snel goedgekeurd door mijn man. Het gegrilde vlees was smaakvol en zacht. Alleen vermoed ik dat we een heel eind van de 500 g verwijdert waren. Er zaten dan wel beentjes aan de ribben en een stuk bot aan de kotelet, maar zonder veel moeite was het vlees weggewerkt. Het meest frustrerende was dat ik maar 6 kleine kroketjes kreeg, iets meer dan 1 kroket per stuk vlees. Het goede nieuws was dat er nog ruimte was voor een dessert.

Helaas hier ging het volledig mis. We zaten naar onze lege borden te staren. Na een behoorlijke tijd werden de eerste 2 weggehaald. De andere 2 vuile borden bleven nog ontzettend lang op tafel staan. We hadden nog steeds geen kans gehad om drinken bij te bestellen. Heel wat later, echt een hele tijd later toen we het bijna opgegeven hadden kwam een ober met de dessert kaart. Alsof er gevaar was voor eigen leven maakte hij zich uit de voeten nog voor we onze droge mond hadden geopend.

Uiteindelijk was de frustratie zo groot toen we even aan het wachten waren om ons dessert te bestellen dat het voor ons niet meer nodig was. We zijn opgestaan en de mannen gingen betalen. Dorst, teleurgesteld en met een bedrogen gevoel vertrokken we.

Greetz V

Advertenties

2 gedachten over “’t Russelt

  1. Pingback: XO – V_Bounce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s