Groene kool in stoemp en als pakketje

img_20180303_2050411627566563.jpg

Dit was zo een lekker gerechtje, dus wil ik het heel graag met jullie delen. Groene kool is heerlijk verwerkt in stoemp, maar je kan er ook gehakt mee inpakken en dat heb ik er dan ook mee gedaan.

Allereerst ajuin versnipperen en enkele tenen knoflook om onder het gehakt te mengen. De groene kool bladen even blancheren, een 2-tal minuten en nadien afkoelen. Daarmee kun je jou pakketjes maken.

img_20180303_1947001389777782.jpg

Als je ze in de groene kool hebt gerold doe je er wat ontbijtspek rond zodat deze mooi dicht zijn. Vervolgens doe je de pakketjes in een passende ovenschaal. Het geheel mag in een oven van 180 graden voor ongeveer een half uur.

De resterende kool kun je wat langer blancheren, zo een vijftal minuten. Snij de kool in kleinere stukken. Om de puree te maken kruid ik enkel met zout en muskaatnoot. Om ze af te werken tot een smeuïg geheel doe ik er een eitje of twee onder en een scheut room. De versneden kool roer ik door de puree.

Als alles goed gaat staat er een laagje vocht in de ovenschaal en is het spek goed gebakken. Dan ziet het er uiteindelijk zo uit. Bij het dresseren kun je nog een beetje bechamelsaus toevoegen als afwerking.

Greetz V

Advertenties

3 gedachten over “Groene kool in stoemp en als pakketje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s