Eigen plek deel 3: makelaars

Zoals ik eerder al liet blijken is het niet enkel de huizen die niet naar verwachtingen zijn. Ook makelaars kunnen al meermaals een onaangenaam gevoel opwekken.

Zo vonden wij het behoorlijk frustrerend wanneer we in een speeddate leken te zitten met bepaalde huizen. De voorgaande kijklustigen waren nog niet buiten als wij de oprit opreden. De makelaar sleurt ons van hoek naar kant door het huis zonder dat we ook maar ergens de tijd hadden om grondiger te bestuderen van ruimtes. Uiteraard nog voor wij alles gezien hadden staat een volgende bezoeker al aan de deur. Dit gebeurde meermaals.

Nog gekker is het wanneer de makelaar ons binnen laat om zelf al even te kijken terwijl hij nog met een bezoeker bezig is en dan de vraag stelt of wij nog wel op ronde willen met hem. Om deze persoon dan niet langer zijn kostbare tijd te ontnemen laten we het er bij. We hadden toch al enkele bedenkelijke zaken opgemerkt.

Uiteraard kruist ook de makelaar die van elke kritiek iets positiefs maakt ons pad. Het behangpapier valt van de muur door het vocht. Ooh maar dat vochtprobleem is makkelijk opgelost en zo kun je er gelijk jou eigen keuze behang tegen plakken. De ramen zijn al behoorlijk oud en hebben niet meer dezelfde waarde als toen ze geplaatst werden. Ooh maar het is dubbele beglazing dus is goed voor het EPC.

Uiteindelijk een maand geleden ongeveer kwamen we in contact met de meest deprimerende makelaar van allemaal. Het begon al bij het maken van een afspraak. Bij een eerste maal bellen was deze persoon niet te bereiken en zou mij bellen om een afspraak vast te leggen. Helaas belde deze mij tijdens 1 van de lange dagelijkse treinritten waar het bereik niet naar wens is. Bij een dag later weer contact zoeken kreeg ik hem nog steeds niet aan de lijn. Twee dagen later was mijn geduld op en liet ik de dame van de receptie een afspraak in de agenda onder voorbehoud zetten. Zonder tegenbericht konden wij dus gaan kijken.

Even later was het zover en kwamen wij de oprit van de woonst ingereden. De makelaar deed open, bekeek ons van top tot teen en zei nog tijd nodig te hebben voor de aanwezige bezoekers. We bleven 20 minuten in de wagen wachten tot hij teken deed vanuit de garage. Toen we in de garage stonden vroeg hij naar onze reden van interesse. Vervolgens moest hij weten of wij de vraagprijs zouden kunnen geven. Mijn antwoord hierop was dat we na het bezichtigen wel zouden afwegen of we deze vraagprijs over hadden voor de woonst, maar dat een vraagprijs niet hetzelfde hoeft te zijn als de uiteindelijke prijs. Daarop plaatste hij zijn stempel. Voor hem waren wij te jonge mensen (nog geen 40) die onmogelijk het vermogen konden hebben voor dat huis.

Het huis was nieuwbouw, maar nog niet volledig af. Geen mogelijkheid voor vaatwasser in de keuken, wat wij best vreemd vonden. Die moest maar in de garage, waar ook een douche stond waar je vanop straat in keek als de garagepoort open was. Deze was trouwens niet in gebruik geweest en hij was niet zeker dat hij zou werken. Wel konden we een vochtplek zien tussen de achterdeur en de douche. De omkasting van de ramen die we zagen was niet gebeurt.

Zonder ook maar verder dan de garage te kijken, want de mensen wilden enkel mensen die een bod zouden doen, vertrokken we naar huis. Daar is de wereld even ingestort. Al meer dan een jaar en half op zoek naar een huis en als het dan eindelijk een deftig huis leek, was het nog niet afgewerkt en behandelde de makelaar ons als domme jonge mensen met te grote dromen.

Daar kwam het breekpunt, maar vandaag zien we dat als ons keerpunt. Want willen of niet we moesten er door. We zouden ons eigen plekje vinden, met of zonder een enthousiaste makelaar die ons daarbij zou helpen.

Greetz V

Advertenties

3 gedachten over “Eigen plek deel 3: makelaars

  1. Hou moed. Het is inderdaad niet simpel maar uit elk bezoek leer je iets en ga je beter kijken en evalueren. Rome wasn’t built in a day.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s