Century: spice road

img_20180228_213429-1070905816.jpg

Velen zullen dit spel al gespeeld hebben en terecht. Hoewel Century Spice Road een vrij eenvoudige manier van spelen heeft, is het toch een uitdaging om de winst te behalen.

Je begint met enkele recources en 2 handkaarten. Je verhoogt het aantal resources tot maximum 10 stuks en verhoogt de waarde van geel naar rood, groen en tenslotte bruin. Als je de juiste resources verzameld hebt kan je deze inruilen voor een puntenkaart. Ligt er boven de puntenkaart een gouden munt zijn dit 3 extra punten. Bij een zilveren muntstuk is dit 1 extra punt.

Je kunt extra resources verkrijgen of deze makkelijker omruilen naar een nodige combinatie via kaarten die je kunt rapen. Wil je een kaart die verder in de rij ligt leg je op de kaarten ervoor een resource. De speler die een kaart raapt krijgt de resources die erop liggen erbij.

Heb je al je handkaarten uitgespeeld zul je moeten rusten. Tijdens een rust neem je de gespeelde kaarten op hand en doe je verder niets.

Het spel stopt zodra 1 speler 5 puntenkaarten heeft verzameld. De overige resources met een andere kleur dan geel geven nog een extra punt per stuk.

Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s