Eigen plek deel 2: niet wat we zoeken

Zoals in vorige post verteld waren onze criteria niet streng. Gevolg was dat we huizen zagen die ons erg ontmoedigden.

Eerst zagen we ouder huizen van de jaren 50. Daar was vaak heel veel werk aan, meer dan we zagen zitten om te doen. Ook was het structureel niet altijd logisch ingedeeld. Piepkleine badkamers, een keuken waar je niet kwijt kon wat een moderne keuken zou moeten bevatten en dat viel dan nog met wat creatieve aanpassingen bruikbaar gemaakt te worden.

Maar was het nu echt nodig dat je vanuit de living naar de kelder kon? Ik kijk graag horrorfilms, maar zo zou ik er mij midden in bevinden. En waarom zou je twee achterdeuren nodig hebben die op hetzelfde terras uitkomen met een muur van anderhalve meter ertussen?

We lieten de goedkopere huizen voor wat het was. We waren niet vies van wat opknapwerken, maar dan moest het structureel toch wel beter in elkaar zitten. Dus gingen we kijken naar duurdere panden, met hopelijk minder werk aan.

Dat bleek ook niet naar verwachting op te leveren. De huizen werden wel wat groter en de structuur was vaak al beter. Helaas was er toch nog steeds behoorlijk wat werk aan.

Zo hadden mensen de zoldervloer geïsoleerd, maar niet naar behoren. Dit zorgde ervoor dat het hele huis rondom vochtplekken aan het plafond hadden. Ook viel het vinylbehang van de muur waar de schouw stond door al het vocht in de muur. Bleek de schouw niet afgedekt te zijn en vol water gelopen te zijn. Nog meer vocht was vaak te vinden in de kelders. Zo was er een huis met een sauna in de kelder, zonder dat deze bruikbaar was wegens een lek.

De stijl in die huizen stond meermaals haaks op onze smaak. Badkamers waar zowel de tegels als het bad zelf alsook de pompbakken roze zijn. Massieve keukens zonder vaatwasser of oven in een veel te donker hout. En de vloer vaak zoals in grootmoeders huisje. De werken om van het huis een thuis te maken zouden een behoorlijk kostenplaatje met zich meebrengen.

Daardoor gingen we uiteindelijk kijken naar huizen van een nog hogere vraagprijs, die dan moderner zouden zijn. Al vulde dit ook niet de verwachtingen in. Dat lag echter niet altijd aan de huizen. In de volgende post daarover meer.

Greetz V

Advertenties

Een gedachte over “Eigen plek deel 2: niet wat we zoeken

  1. Been there, done that! Het vraagt veel tijd en energie maar niet opgeven. Je vindt er wel eentje dat voor x % bij jullie past!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s