Eigen plek deel 1: nood aan…?

Het was al voor de trouw dat we niet langer wilden huren, maar nood hadden aan een eigen woning. Dan moet je natuurlijk van elkaar weten wat je juist verwacht.

Aan de start van onze zoektocht waren de eisen die we aan een woning stelden heel soepel. Zolang het betaalbaar was en minstens 2 kamers had alsook een stukje grond zouden we gaan kijken. Toen keken we ook nog omgeving Hasselt. Waar we nu huren.

Toen kwam er het overlijden van mijn grootvader in de familie en daar merkten we dat het toch heel vervelend was als je zo een grote afstand moest overbruggen wanneer je overal bij wou zijn. Onze zoektocht verplaatste zich naar Lummen. Dichter bij de ouders en een gemeente waar wij al graag kwamen voor de avonden om bordspellen te spelen.

Zo begon het zoeken naar een eigen plek met weinig eisen aan hoe deze eruit moest zien en in een kleine regio. We dachten daar zeker te vinden wat we nodig hadden. Helaas om redenen die in latere posts zullen duidelijk worden was dit toch niet hoe het liep.

Ons zoekgebied hebben we steeds verder uitgebreid. Daar kwam Tessenderlo bij. Even later werd Halen ook een optie. Toen ook dat niet het juiste aanbod had lieten we met veel moeite Limburg los. Molensteden en Schaffen werden net als Ham en Deurne aan de lijst toegevoegd.

Nog steeds leverde de uitbreiding van het zoekgebied geen resultaat. Ook niet wanneer we Scherpenheuvel-Zichem en Laakdal een kans gaven. Als er iets het hart van een Limburger pijnigt dan is het uitwijken naar Antwerps grondgebied dat wel.

In de komende posts zal er verder in detail het verloop van de zoektocht uit de doeken worden gedaan. Er kwamen heel wat panden en makelaars op ons pad waar wel wat over te vertellen valt.

Greetz V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s