Code 37

Deze reeks is door de meesten al gekeken toen hij werd uitgezonden op VTM. Toch is hij de moeite om te herbekijken. Het gaat over een vrouw, Hannah Maes, die bij de recherche sectie zeden begint te werken.

Elke aflevering krijgen we te maken met een nieuwe zaak die dient opgelost te worden. De rode draad in de serie is echter het persoonlijk speurwerk van Hannah. Voeg daarbij een team bestaande uit een player, een oude rot in het vak en een jong veulen dat nog veel dient te leren. De optelsom geeft een beklijvende reeks die je niet meer los laat.

De ene zaak heeft al een schokkendere gebeurtenis dan de andere. En hoe Hannah haar leven bouwt rond de gedreven zoektocht van wat haar vader voor haar verborgen heeft gehouden is bijna niet te vatten.

Ondanks alle lugubere gebeurtenissen is ook liefde een thema dat hier aangesneden wordt. Dit is voldoende om de zware duistere afleveringen dragelijk en verteerbaar te houden.

Al snel zat ik ook hier weer aan het beeld gekluisterd en waren de verrassende wendingen een tweede maal intrigerend. De voorspelbaarheid ligt er minder dik op dan in de gemiddelde serie. Zelfs al was wat er gebeurde niet meer nieuw, de spanning bleef hoog. Geen wonder dat er boeken en een film gevolgd zijn na deze reeks.

Greetz V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s