Hutsepot

img_20180224_215559-1921946721.jpg

Het klinkt als een allegaartje van wat de frigo te bieden heeft. Eigenlijk is dat ook wel zo. Toch kan daar iets heel lekkers mee op tafel komen.

Onze frigo had voor ons wortelen, ajuin, prei en erwten. Daar deden we gehakt bij en wat spekblokjes. Het is best nog vlug klaar, de aardappelen die er bij in gaan hebben het langst nodig om te garen. En amper afwas.

Eerst het vlees in de pot. Als het gehakt wat los geroerd was, heb ik 2 uien grof gesneden. Die kon meestoven terwijl ik 3 wortels schoon maakte en in schijven sneed. Daarna even alles omgeroerd en 3 tenen look gesnipperd. Daarbij een 250 ml water gedaan en veel bouillonpasta, 2 blokjes zouden ongeveer gelijkwaardig smaken.

Het deksel op de pot en de aardappelen geschild. Je mag ze niet wassen want met het zetmeel gaat dat het water wat binden. Die in kleinere stukken tussen de groenten gedaan. Alles opnieuw gemengd en de prei in stukken gesneden.

Eens de prei eronder was gekeken of er een mooi bodempje water in de pot stond. Zout en peper toegevoegd en het deksel er weer op. Op een middelhoog vuur alles laten stoven, ongeveer 15 minuten. Tussendoor eens roeren en kijken dat het niet te droog staat.

Dan mag het deksel van de pot en de erwten eronder. Even het vuur wat hoger gezet. Nog wat muskaatnoot geraspt en getest op smaak.

Resultaat een heel warm hutsepotje om de koude winteravond gezellig en warm te maken.

Greetz V

Advertenties

4 gedachten over “Hutsepot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s