Bunny kingdom

img_20180223_2303401142853400.jpg

Het ziet eruit als een spel met schattige konijntjes, maar er komt heel wat tactiek bij kijken. Probeer met jou konijnen in 4 spelronden een zo hoog mogelijke score te verkrijgen.

Uiteraard zijn gouden wortels de beloning voor een mooi Bunny Kingdom. Om die gouden wortels te score kun je in verschillende gebieden met verschillende resources en dure steden deze bekomen. Des te meer verschillende resources en des te duurder de steden die jij in dat gebied bezit, des te hoger de score door vermenigvuldiging van deze twee gegevens.

Maar je zet je konijnen niet zomaar waar je zelf wilt. Via een drafting systeem kies je uit 10 kaarten, de 2 die op dat moment het best voor jou passen. Je voert deze uit en geeft de kaarten door. Zo heb je 5 keer de kans om kaarten uit te voeren en na elke ronde te scoren.

Er zijn niet enkel locatiekaarten, maar ook perkamenten. Deze perkamenten geven extra punten op het einde van het spel. Er zijn ook nog andere resources die niet standaard op het speelbord te vinden zijn.

De tekeningen zijn mooi en de konijnen die je als pionnen krijgt zijn goed afgewerkt. Door het draftingsysteem is er geen downtime. Enkel het tellen is opletten wanneer bijna het volledige bord vol komt te staan. We misten wel een rondemarkeerder. Dit losten we zelf op door een konijntje in een niet deelnemende kleur op de gouden wortelen rond het speelveld te plaatsen.

Pas na de perkamentkaarten wordt het duidelijk wie er gaat winnen. Het blijft dus spannend tot de laatste speler zijn punten heeft geteld.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden waardoor het niet altijd even makkelijk beslissen is welk jou beste zet gaat zijn. Soms is het ook verleidelijk een kaart te kiezen die een tegenspeler voordeel zal opleveren.

Het is een leuk spel dat verrassend uitpakt om een gewaagde strategie toe te passen en daarbij er nog lieflijk uitziet. Voor mij een aangename manier om de avond door te brengen.

Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s