Slasher

De titel wind er geen doekjes om en dat is ook helemaal niet nodig. De serie maakt zijn belofte waar. Je mag je aan heel wat bloederige scenes verwachten als je kijkt.

Het eerste seizoen was meteen een topper. De afleveringen volgden elkaar snel op door de spanning waarmee ik aan het beeld gekluisterd bleef.

Het was dan ook een sterk verhaal waarbij een jonge vrouw met haar partner in haar ouderlijk huis gaan wonen. Ze heeft echter nooit haar ouders gekend doordat deze stierven op de dag dat zij op de wereld kwam. Dit was helaas niet via de natuurlijke wijze, maar door het toedoen van een moordenaar. Waar de politie het kind in de armen van de dader vond.

De dader is dus gevat, maar bracht inspiratie voor een nieuwe dader. Het stadje raakt overspoeld door moorden. Wie schuilt hier achter? Wat is de reden van deze moorden? Kunnen ze uiteindelijk de echte moordenaar vatten?

Het tweede seizoen is nog steeds het kijken waard. Toch was ik hierbij minder onder de indruk van heel het gebeuren. Was dit gewenning aan alle spanning of is het verhaal toch minder sterk?

Twee groepen ontmoeten elkaar wanneer jongeren hun intrek nemen in de restanten van hun vroegere kamp. De nieuwe eigenaars kwamen daar terecht op zoek naar rust. Helaas is deze rust van korte duur. De moorden volgen elkaar snel op.

Er is wel een link gelegd naar het eerste seizoen. Dit is amper voldoende om het gevoel van een vervolg te geven. Gelukkig zijn de moorden niet minder creatief dan voorheen. Opnieuw blijf je inspanning afvragen wie deze dader zou kunnen zijn tot het eind van seizoen 2.

Liefhebbers van het genre zullen deze serie snel uitkijken. Of er een derde seizoen zal volgen is nog maar de vraag. Hierover lossen de producers weinig, net als voorheen. Ik zou alvast meteen een plaats voor de televisie reserveren zodra het zover is.

Greetz V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s