French onion soup with a twist

img_20180217_1826431832269938.jpg

Niets zo lekker op koudere dagen dan een warm kom soep. We hadden niet veel in huis, alleen ajuin was er in overvloed. Manlief had met een mooie korting een grote zak uien kunnen kopen enige tijd geleden. Vandaar de voor de hand liggende keuze.

Ik nam een aantal uien die ik in plakken sneed om mooie ringen te krijgen. Deze gingen in een kookpot met wat olijfolie en het deksel erop. Na een tijdje deed ik er versnipperde look bij. Als het allemaal mooi glans kreeg en de uienringen duidelijk gaar waren kon ik er de bloem over strooien. Niet te veel maar genoeg om een vreemd uitziend troepje onder in de pot te hebben.

Daarna richting de drankkast, normaal gaat hier witte wijn bij, maar zo kwam ik dus bij de twist. De wijn heb ik vervangen door een goede geut whisky. Eventjes het geheel goed warm laten worden en dan een litertje water erop gieten. Dat vuur mag nu op de hoogste stand.

Even de bloem door het water mengen tot het oplost. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Vergeet zeker niet om een lekkere bouillon te maken. Ik gebruik daarvoor het liefst van die bouillonpasta.

Het geheel mag toch een twintigtal minuten pruttelen. De soep zal wat dikker zijn dan bij een bouillon en ook minder helder. Dat mag wel bij deze soep. Werk het af met wat geraspte kaas en het beloofd een heerlijke verwennerij te worden.

Greetz V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s