We speak dance

Zoals de titel doet vermoeden gaat het hier over dans. Het is een korte reeks van 5 afleveringen die elk een dikke 20 minuten duren.

10 jaar lang deed ik zelf jazz-dance. Jaarlijks werkten wij naar een voorstelling waar hoofdzakelijk de ouders het publiek vormde. Ik leefde ervoor en heb het nog steeds in me zitten, de kriebel om voluit te gaan op muziek.

In de auto, terwijl ik meezing met de radio, vormt zich een dansscène. Het is een enorm genot dat voor mij te zien, maar des te pijnlijker om het zelf niet meer te kunnen. Na al die jaren trainen was mijn knie een zwakke plek en mocht het niet langer. Ik geraakte uit vorm, al ben ik nooit de slankste danseres van de groep geweest.

Nu wil ik op termijn terug gaan dansen, ongeacht de slechte knie. Voor we ons appartement hadden was er een dansstudio waar we begonnen waren. Eens we een vaste stek vinden kunnen we dit mogelijks terug gaan doen.

Verder over de reeks we speak dance kan ik zeggen dat het me wist te verbazen. Het was over de verschillende dansvormen die er bestaan in de wereld. Deze vonden hun ontstaan binnen mensen die dans gebruikten om een statement te maken.

In de eerste afleveringen kan het behoorlijk typerend lijken. Verder in latere afleveringen groeit het tot een dansvorm die heel erg door cultuur bepaald werd.

Het is mooi hoe de vrouw ons meeneemt in de ervaring door zelf deze dansvormen uit te voeren. De dansvormen zijn behoorlijk modern, ook al hebben ze elk een basis uit het verre verleden mee.

Zelf voel ik me minder aangetrokken tot de dansvormen die zich ontluiken in deze serie. Al ben ik wel blij op deze manier te mogen proeven van het bestaan ervan.

Greetz V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s