Take it easy

img_20180209_2139321788410046.jpg

Dit spel is helemaal niet zo easy als je bij het lezen van de titel zou denken. Eagle-Gryphon Games Take It Easy Puzzle Board Game geeft je de uitdaging om dezelfde stukken buis te verbinden van de ene rand van het bord naar de andere. Let wel, op elke fiche kruisen 3 stukken buis, waardoor je in evenveel richtingen moet rekening houden met de schakeling van de buizen.

Door een systeem waarbij 1 iemand blind zijn fiches neemt en de rest diezelfde fiche uit hun stapels zoeken, heeft iedereen evenveel kans. Toch zullen er geen 2 dezelfde resultaten zijn.

Op het einde van het spel ligt het volledige spelbord vol. Er blijven nog enkele fiches over. Dat maakt dat elke spelronde toch net dat beetje anders is.

Om de scoring te weten dien je in elke richting na te gaan welke buizen volledig zijn. Bij elke buis hoort een score tussen 1 en 9. Je telt het aantal vakken waar de buis over loopt en vermenigvuldigd deze met de score die bij de buis hoort. Voor de onderbroken buizen krijgt u geen score.

Het is een mogelijkheid om nog een dimensie aan het spel toe te voegen. Op de fiches staan ook zonnetjes en maantjes. Als je een reeks van maantjes weet te maken scoor je hiervoor 5 punten per stuk. Scoor je een reeks van zonnetjes dan krijg je 6 punten per stuk. Let wel ook deze reeksen mogen niet onderbroken worden om te kunnen scoren.

Of die extra dimensie het moeilijker of makkelijker maakt is echter nog de vraag. Enerzijds is het alweer een extra factor om rekening mee te houden. Anderzijds kun je op deze manier bij onderbroken buizen nog een mooie score behalen.

En als jij denkt dat je het spel kan spelen zonder lijnen op te offeren heb je het goed mis. Wat je wel gaat doen naar het einde van het spel is hopen op een bepaalde combinatie aan buizen om de laatste fiche die nodig is voor een volledige buis te verkrijgen. Dit kan voor grappige interactie zorgen als je de persoon die blind de fiches trekt wilt aanmoedigen. Of wanneer het net weer een andere fiche is die aan bod komt.

Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s