Mountains of madness

img_20180212_201247-1817772837.jpg

De titel Mountains of Madness is behoorlijk passend. Je krijgt gekke opdrachten die het overleggen om te beslissen hoe je de gevraagde items bij elkaar sprokkelt.

Maar eerst het doel van het spel. Het is de bedoeling om met het vliegtuig over het speelbord te reizen tot je langs de rechterkant bent weggeraakt. Door te reizen ga je kaartjes open draaien en daarop staat het nodige materiaal dat je met zen allen dient te verzamelen.

Als dat lukt krijg je een beloning, lukt dat niet dan zal er een straf volgen. Er zijn drie niveau’s van opdrachten die tijdens het overleg moeten gedaan worden. Deze zijn individueel. En kan je als straf dus naar een moeilijker niveau ruilen. Een andere straf is de dobbelsteen rollen waarbij er 3 mogelijke moeilijkheden bijkomen.

img_20180212_201237-1560073535.jpg

Op de afbeelding hierboven zie je het persoonlijke bordje dat duidelijk aangeeft in welke volgorde de acties dienen gespeeld te worden. En de mogelijkheid om het te vergemakkelijken zodanig je tot een makkelijker succes komt.

Het kaartje restless was wat ik op die moment diende uit te voeren en de andere kaartjes geven aan wat ik op hand had van materiaal.

Wat ik spijtig vond was dat je maar 3 verschillende opdrachten kon krijgen tijdens het spel. Het had leuker geweest elke ronde of wanneer de anderen jou moeilijkheid zouden raden een nieuwe te krijgen.

Verder is het jammer dat je karakter op de speelvolgordekaarten geen echte meerwaarde hebben in het spel. De personagebordjes zijn bij elk karakter hetzelfde.

De beloningskaarten die je dient te verzamelen geven je eigenlijk een extra nadeel terwijl de negatieve kaarten enkel je hand minder nuttig maken. Wat eigenlijk verwaarloosbaar is door de mogelijkheid elke speler een extra kaart te laten rapen.

Hoewel ik blij ben het gespeeld te hebben en dit spel toch wel zijn kwaliteiten heeft doordat het heel leuk is om te overleggen terwijl je rond de tafel loopt of geen getallen moogt noemen of in een dialect moet praten. Dit spel zal zeker zijn liefhebbers hebben. Helaas werd ik dat niet.


Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s