Friends

Eerlijk, je hebt geen Netflix nodig om friends te zien. Wie heeft deze serie nog niet gezien, met al die heruitzendingen? Maar hoe nostalgisch is het om ze toch maar weer even op te kunnen zetten.

Na zo vaak kijken ken ik de afleveringen van voor tot achter. Zelf schijn ik wat trekjes van Monica te hebben als ik mijn vrienden moet geloven. Mijn man zou met zijn soms wat vergaande humor gerust voor Chandler kunnen doorgaan.

Gelukkig wonen we wel niet met zovelen dat er dagelijks vrienden onze frigo leeg halen of dat we geen enkel uur alleen tv kunnen kijken. We hebben ook geen vaste koffiebar om elkaar te treffen. Niettegenstaande dat wij wel genoeg beleven om zelf een serie te maken.

Ik ben fan van de eerste tot de laatste minuut en zou dus met gemak en veel plezier nog een 6de en 7de keer kunnen kijken naar friends. De grappen van Chandler blijven werken. Het flirterige gedrag van Joey is zeker even komisch. Ross met zijn problemen bij vrouwen door zijn drang om te binden blijft even absurd. Monica die zich eeuwig zal blijven uitsloven voor eindelijk een erkenning van de ouders te krijgen. Rachel die zelf niet weet wat ze wilt in haar leven. En uiteindelijk Phoebe die zorgeloos door het leven dartelt.

Het is een zeer goed werkend concept. Elke aflevering neemt je mee in een hele belevenis. Het ene moment zou het zo geloofwaardig zijn, het andere gaat moment is het zo absurd dat je erom moet lachen.

Iedereen kent wel iemand met de karaktertrekken van de personages. Dat maakt deze serie wellicht zo een succes. Het zal vermoedelijk ook naar toekomstige generaties een aannemelijke serie zijn door de tijdloze succesformule. Mogelijks verdient het daarom toch een waardig plekje op Netflix.

Greetz V

Advertenties

Een gedachte over “Friends

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s