When I dream

img_20180209_200819919911130.jpg

Iedereen zal al wel eens de dromen van een ander willen beïnvloeden. Wel in dit spel heb je daar toch wat controle over.

Asmodee When I Dream laat elke speler op zijn beurt geblinddoekt luisteren naar worden die medespelers beurtelings noemen. Het zijn woorden die moeten duidelijk maken wat er op de bovenliggende kaart te zien is.

Helaas zit er een verrader in het spel. Deze vernoemt heel foute eigenschappen die een zeer vertekend beeld kunnen schetsen in het hoofd van de dromer.

Als de dromer toch kan raden wat er op het kaartje staat krijgt deze daar punten voor. De goede helpers krijgen ook punten. Tenzij de verrader de dromer van het goede pad doet afwijken. Maar het meest geniepig is de speler die moet zorgen dat er evenveel juist als fout geraden is.

Als de dromer aan het eind van de spelronde het verhaal van de droom kan navertellen met alle onderdelen die waren goed geraden, zijn er extra punten te verdienen.

Dit spel kan leuk zijn voor creatieve geesten die andere mensen kunnen inschatten. Zelf ben ik wat te naïef in het denken dat ik snel genoeg zal weten waarover het gaat. Ik ben er ook geen fan van om geblinddoekt te zijn.

Gelukkig is het grootste deel van de tijd een andere rol die ik kan aannemen. Vooral tijdens de beurt van andere dromers is het lachen geblazen voor mij.

Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s