The wedding_part 6: problemen

Na een heel aantal uren van het perfectioneren van de decoratie in de trouwzaal kwam ik om 19 u 30 thuis. Moe, voldaan en klaar om een laatste gezellige avond te hebben voor de grote dag. Helaas draaide dat anders uit.

Doordat ik geen bereik had in de grotten zag ik de 4 voicemailberichten pas bij thuiskomst. Ik begon te beluisteren. Het was de verantwoordelijke van de kerk. Een eerste bericht waarin gezegd werd dat ze morgen niet aanwezig zou zijn wegens familiale omstandigheden.

Even later een bericht waarin ze vertelde haar best te doen vervanging te zoeken, maar dat dit niet eenvoudig was en ze echt voorrang moest geven aan de familiale verplichting.

Daarna volgde een bericht dat ze iemand had gevonden (om 16 uur) en dat ze afgesproken had in de kerk om 19 uur met deze persoon. Ze wou dat ik erbij was om die vrouw te brieven met mijn verwachtingen.

Met de tranen in mijn ogen rende ik naar de kerk (enkele tientallen meters van ons appartement). Daar stond de verantwoordelijke in de kerk samen met een koppel. Bleek dat de persoon die haar zou vervangen er niet was. Het was toen al 19 u 30 voorbij.

Ze besloot deze vrouw te bellen en die was op 3 uur tijd de gemaakte afspraak vergeten. Moest ik gerust zijn dat zij haar verantwoordelijkheden op onze trouw zou waarmaken?

Ik deed toch maar mijn uitleg, maar deze vrouw had nog nooit met deze installatie gewerkt. Sterker nog ze kende het verschil niet tussen een pauze en een startknop. Ik schoot vol paniek, maar hield mij sterk. Want als ik in een bridezilla zou veranderen was ik misschien deze hulp kwijt en had ik niemand om de muziek te starten of de kerk open te doen.

De vrouw was zeer gesteld op haar eigen tijd. Ze was niet van plan ook maar iets te vroeg aan te komen om de kerkdeuren te openen. Dat deden we zelf zodat onze bloemist zijn werk kon doen.

Helemaal overstuur kwam ik thuis. Daar zag ik nog een ingesproken voicemailbericht weergegeven. Ik luisterde ernaar en bedacht dat het niet meer erger kon. Het was de voorganger in onze viering. Deze belde om mij erop te duiden dat ik zeker niet te last moest komen. Best zelfs nog vroeger, want om 17 u 10 ongeacht hoe de viering verliep diende hij te vertrekken naar een andere viering. Wetende dat onze trouw startte om 16 uur en het van bij mijn ouders een half uur rijden was naar deze kerk sloeg ik in paniek.

Een hele nacht lag ik wakker net als zovele bruidjes. Alleen was het niet wegens de zorgen die je zou verwachten bij een toekomstige bruid. In mijn hoofd speelden zich verscheidene rampscenario’s zich af.

Greetz V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s