Memoarrr

img_20180209_215641725042558.jpg

Memoarrr! (Dutch Edition) is een zeer leuke memorie. Een uitdaging voor zowel jong en oud. Je zoekt geen 2 identieke kaarten bij dit spel, die zijn er namelijk niet.

Ofwel heb je een beetje op de voorgrond dat 5 keer voor komt. Ofwel een achtergrond die duidelijk verschilt in kleur van de anderen. Ook van de achtergrond zijn er steeds 5.

Je legt de kaarten 5 op 5 in een vierkant en de middelste kaart gaat uit het spel. Zo zorg je dat het op een gegeven moment toch fout gaat en er niet verder kan gezocht worden naar een passende kaart.

Ieder draait op zijn beurt een kaart open. Heeft het geen overeenkomst met de voorgaande kaart, dus geen achtergrond of beestje hetzelfde, dan heb jij deze ronde gedaan met spelen. Je krijgt dan een vulkaanuitbarsting.

Heb je het langst volgehouden en schiet jij als enige over in de spelronde dan krijg je een schatkist.

Vliegen er de meeste vogels rond jou vulkaan dan ben jij de speler die als eerste een kaart zichtbaar draait in de volgende ronde.

Krijg je een schatkist dan zijn het aantal rode robijnen van belang. Want je telt niet het aantal schatten om de winnaar te bepalen, wel het aantal rode robijnen.

Gelukkig mag ieder 3 kaarten aan de rand waar de speler zit bekijken. Dan kun je hiermee toch al iets zekerder zijn om een juiste kaart te draaien.

Hoewel ik mezelf niet zag als de persoon met het beste geheugen, lukt dat in dit spel vrij goed. Het feit dat je redelijk goed kunt gokken om een kaart te draaien valt best wel mee. Toch is het nog steeds niet gemakkelijk want al snel verdwijnen dezelfde beestjes en achtergronden.

Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Een gedachte over “Memoarrr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s