Take that

img_20180209_232922968476730.jpg

Dit is geen artikel over de gekende boysband uit de jaren 90. Er bestaat een tof klein spel dat onder dezelfde benaming bekendheid maakt.

Het mag dan geen zwaar tactisch spel zijn, ik ben er helemaal aan verkocht. Zodra ik het leerde kennen, is het mijn favoriete tussendoortje geworden.

De spelwijze is eenvoudige. Er is een kaartdeck met getallen gaande van 12 t.e.m 98. Iedere speler krijgt een aantal kaarten op hand, dat afhankelijk is van het aantal spelers. De rest vormt een trekstapel, die de spelduur bepaald, want eenmaal deze stapel leeg is het spel afgelopen.

Ieder legt op zijn beurt een kaart op de tafel. De eerste heeft geen beperkingen hierbij. Elke volgende kaart mag maar 10 hoger of lager zijn.

Je scoort punten door een kaart te spiegelen, wat ook een mogelijke actie is. Dat wilt zeggen dat je met een 36 een 63 mag oprapen. Beide kaarten leveren dan een punt op.

Stel dat je niet kan leggen of spiegelen dan moet je helaas alle open kaarten oprapen. Deze zullen de strafpunten bepalen op het einde van het spel. Je mag dan wel de volgende rij starten met een kaart te spelen.

Elke beurt eindigt met het rapen van een kaart zodanig je het hele spel hetzelfde aantal kaarten op hand hebt.

Verder zijn er kaarten die je niet kunt spiegelen zoals 22, 33 en 44. Dit zijn de padden en zullen altijd strafpunten zijn. Heb je deze tussen jou strafkaarten liggen, kosten ze jou 5 strafpunten.

Kun jij eindigen met de meeste positieve punten?

Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s