Somebody feed Phil

We worden vaak overspoelt met programma’s over eten. Hoofdzakelijk wedstrijden waarbij het niveau al eens bedenkelijk durft zijn. Bij deze serie is dat absoluut niet zo.

Het gaat over een man die op reis gaat om de meest wonderbaarlijke gerechten te proeven. Hij weet die ervaring zo mooi over te brengen dat je elke aflevering zit te watertanden alsof je er zelf bij bent.

Bij het kijken ervan was mijn besluit om zelf ook meer van het eten te genieten. Al deed ik dat al behoorlijk voor het kijken van de serie, ik wou eten ervaren. Veel te vaak spelen we snel ons eten naar binnen en als we genieten is dat op restaurant. Ik wou van alles genieten.

Dagelijks bij het eten van mijn fruit, of yoghurt of…., wil ik mijn eten ervaren. De eerste keer dat ik dat deed was bij het eten van een mandarijn. Ik haalde de pel er ronduit en rook hoe de geur vrijkwam. Toen ik het in twee helften brak probeerde ik echt te voelen hoe het vruchtvlees onder mijn vingers bewoog. En dan dat eerste schijfje van de mandarijn…. Eerst voel ik hoe het gladde vlies op mijn tong ligt. Ik bijt en voel de sappen vrijkomen. Een licht zurige smaak verspreid zich. En terwijl ik opnieuw bijt lijkt het steeds zoeter te worden.

Heerlijk toch hoe smaakvol iets simpel als een stuk fruit kan zijn.

Kijk de serie en leer van Phil hoe je kan genieten van de simpele dingen die voeding te bieden heeft. Al gaat hij ook elke keer bij een sterrenchef langs om de meer bijzondere ervaring te beleven.

Greetz V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s