Terraforming Mars

IMG_20180131_214929

De mensen onder jullie die in het wereldje van boardgaming zitten hebben vast al van Terraforming Mars gehoord. Het is een uitdagend spel waarbij je best toch even de aandacht bij kunt houden.

Het doel is om mars bewoonbaar te maken. Door middel van steden te bouwen maak je dat al mogelijk. Er is ook beplanting nodig waarmee het zuurstofgehalte doet stijgen. Er is ook water nodig. Het zou ook fijn zijn als er een aangename temperatuur is.

Door geld te investeren of met acties op kaarten of met het verzamelen van materialen kan je deze doelen behalen. Al het water dient een plaats op het speelbord te krijgen. De maximale temperatuur en niveau van zuurstof moet je bekomen. Als deze voorwaarden volbracht zijn eindigt het spel.

Je kunt ook al dieren verzamelen en floaters om punten te sprokkelen. Deze komen op de kaarten te liggen waarop ze van toepassing zijn.

De kaarten hebben effecten op elkaar dus je moet goed afwegen in welke volgorde je deze speelt. Ook kunnen acties van anderen jou voordelen bezorgen. Dus zorg dat je goed volgt wat andere spelers doen.

Aan het begin van een ronde kun je kaarten kopen zodat je deze op hand krijgt. Wanneer je de kaart wilt inzetten betaal je de waarde die hierop aangegeven staat. Een ronde kan uit meerder spelbeurten bestaan, hierin doe je 1 of 2 acties.

Sommige kaarten stellen voorwaarden om gespeeld te mogen worden. Zo kan er een bepaald percentage zuurstof nodig zijn of een minimum temperatuur. Iedere speler heeft ook special ability die mogelijks je spelwijze gaat beïnvloeden. Bij mij kon ik op die manier soepeler om gaan met de voorwaarden om kaarten te speler.

Zelf heb ik gespeeld op de dieren en floaters die ik met andere kaarten makkelijk kon bekomen. Mijn eerste kaart maakte de rest van het spel alle volgende kaarten goedkoper. uiteindelijk kon ik zo derde van de 5 spelers worden. Pas echt op het einde kom je te weten wie gewonnen heeft, wanneer je ieders punten op de track zet.


Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s