Tzolk’in

18951061_10155368886209469_1670266741921603168_n

Zoals jullie zien bestaat Tzolk’in: The Mayan Calendar uit een dynamisch bord met tandwielen. Iedere speler heeft 2 keuzemogelijkheden in zijn spelbeurt. 1 of meerdere pionnen plaatsen ofwel 1 of meerdere pionnen wegnemen.

Bij het wegnemen voer je onmiddellijk de gevolgen uit. Je kan voedsel verkrijgen, of hout of een voordeel of punten of….. Je hebt maïs nodig om je werkers te voeden.

Het grote draaiwiel in het midden bepaald de spelduur. Elke ronde komt er maïs op te liggen die je kan pakken om startspeler te worden. Hiervoor krijg je dan een token om dat aan te geven.

Met maïs kun je ook meer dan alleen je werkers te voeden, je kan er voordelen mee aankopen. Ga ook niet overhaast te werk, je moet soms geduld hebben om een doel te bereiken. Als je werkers op de draaiende tandwiel staan en je wilt een bepaalde actie ga je in de tussentijd beslissingen moeten nemen die het mogelijk maken om je werker op een andere tandwiel te laten staan.

Snel werkers van tandwielen halen brengt sneller op, maar ook minder. Voor waardevollere winsten maken ze bijna een volledige ronde op het wiel. Er zijn ook 4 score-rondes op het tandwiel aangegeven. Om goed te score moet je bij de goden gunstig staan.

Je hebt al snel door dat dit spel veel mogelijkheden biedt, maar ook geduld vraagt en een doordachte tactiek nodig zal zijn om te winnen.


Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

2 gedachten over “Tzolk’in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s