Spruitenstoemp

14572828_10154594519034469_519831375078384994_n

De uitdaging voor elke kok: spruiten lekker maken. Hierbij moet ik toegeven er zelf geen grote fan van te zijn. Er zijn niet meer dan 2 manieren waarop ik ze lust en hier is er 1 van.

De spruiten stoof ik met ajuin, look en een bouillonblokje. Na een paar minuten giet ik er een behoorlijke scheut graanjenever bij en zet ik het vuur hoger. Tot slot zet ik het vuur op het laagste en een deksel op de pot.

Zodra de aardappelen gekookt zijn maak ik er puree van. Zout en veel nootmuskaat om het af te kruiden. Een eidooier of twee en een scheutje melk.

De spruiten gaan erbij en ik duw de stamper er nog even door. Op enkele spruiten voor mijn man na, want die eet dat wel graag. Tot slot schep ik er spekblokjes onder.

Het zal nooit mijn favoriete gerecht zijn, maar met een lepeltje andalouse lust ik het wel.

Greetz V

Advertenties

Een gedachte over “Spruitenstoemp

  1. Leuk recept Vbounce. Mat ajuin, hesp, een flinke scheut peket, syrop de Liege en geraspte oude of belegen boerenkaas er over is het ook goed binnen te houden. Wel een glaasje peket (of graanjenever dat kan waarschijnlijk ook) erbij drinken om de spruitensmaak weg te spoelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s