Clank!

19030202_10155371755434469_2503946471888034961_n

Mijn man is enorme fan van dit spel. Clank! behoort tot 1 van zijn favorieten. Ikzelf speel het ook graag, al zijn er spellen die ik nog liever speel.

Het concept is simpel, je gaat relikwieën opduiken en krijgt daar punten voor. Natuurlijk is het niet zo eenvoudig als dat klinkt. Om te bepalen wat je mogelijkheden zijn heb je kaarten waarmee je ofwel schade van kunt krijgen, jezelf mee wapent en vecht of vooruit komt.

De speelmanier is zeer interessant door de combinatie van een speelbord en het principe van een deckbuilder.

Je hebt een levenslijn die kan gevuld worden met clanks, als dat te snel gebeurt kom je echt wel in de problemen. Ook heb je maar beperkte tijd om boven te geraken. Zodra iemand een relikwie heeft opgedoken en boven komt heb je nog 4 beurten om je terug te haasten.

Des te dieper je het spel in duikt, des te moeilijker het zal worden. Toch loont het de moeite door de hoger scorende relikwieën die er te vinden zijn.

Behalve dat zijn er ook nog schatten die je extra punten opleveren. Die kosten wel 7 munten.

Soms heb je 2 stappen nodig om naar een volgende locatie te geraken. Soms kom je onderweg monsters tegen die je moet verslaan. Je kan je deck versterken met leuke aankopen, bovenop de standaard mogelijke kaarten.

Verder heb je nog de draak die jou clanks verzameld via kaarten in het deck of wanneer je niet slaagt in het volbrengen van de benodigdheden. Die gaan in een zakje en worden bij een aanval eruit getrokken. Gelukkig zitten er ook schadeloze blokjes in die iedereen vrijstelt van een pijnlijke afloop. Al is het niet meer dan uitstel van executie.

Tot slot is een goede aankoop niet enkel van belang voor vlot over het bord te geraken en zo het beste relikwie te bekomen. Je kan ook op die manier punten verdienen.

Het is een spannend gebeuren, zeker als de draak in de aanval gaat. Je hoopt voor de juiste kaarten tegen te komen, maar wat als dat niet gebeurt? Stel je jou doel bij of blijf je op het pad van je eerste gedacht? Elke keer is het een nieuwe uitdaging.

Er bestaan ook andere versies en uitbreidingen om de spelervaring intenser te maken.


Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s