13 reasons why

Het is al een veelbesproken serie wegens het delicate onderwerp. Toch ga ik het zeker niet uit de weg om ook een eervolle vermelding te maken van 13 reasons why.

Wat ik toch zo mooi vind aan de serie is hoe ze een moeilijk onderwerp bespreekbaar maakt. Zelfdoding bij tieners is een problematiek die we niet mogen negeren. Vrijwel elke jongeren gaat door een periode van onzekerheid en angst die mogelijks tot zelfmoord kan leiden.

In de serie maakt een meisje duidelijk aan elke persoon welke invloed ze hadden waardoor zij tot haar beslissing kwam. We zien het door de ogen van een jongen die niet wist hoe zijn gevoelens van liefde tegenover haar te uiten. Haar keuze om haar leven te beëindigen heeft een groot effect op haar omgeving.

Met veel respect voor het onderwerp is deze serie opgebouwd in lagen. Stap voor stap sleurt het jou mee in de gevoelswereld van het slachtoffer. Of er voldoende redenen tot zelfmoord waren is niet van tel. Wel dat elke invloed, hoe klein ook, een rol speelt en zich mee opstapelt tot het gevoel van geen uitweg meer te hebben is hierin duidelijk.

Er gaan de geruchten dat er een tweede seizoen aan zit te komen. Hierin ben ik benieuwd wat er te verwachten is. Uiteraard zal het laten zien wat er gebeurt met alle betrokkenen na de bekendmakingen.

Het eerste deel bracht zelfdoding ter sprake, zal het tweede deel ter sprake brengen of er voldoende ondernomen wordt wanneer er een omgeving getroffen is bij zelfdoding?

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s