Majesty

IMG_20180201_222530

Koop onderdanen om welvaart in jou dorp te laten toenemen en zo het spel te winnen. Dat is het doel bij Majesty: For the realm.

Elke onderdaan hoort bij een pand in jou dorp. Des te meer onderdanen je onder 1 pand brengt, des te meer je ervoor krijgt.

IMG_20180201_223847Je kan aanvallen en tenzij je jou dorp verdedigt schade krijgen. In het geval dat je verliest gaat jou meest linkse onderdaan het ziekenhuis in. Gelukkig kan je deze met een heks terug genezen.

Er liggen steeds 6 onderdanen klaar. Door meeples in te zetten kan je een kaart nemen die verder weg ligt. Als er meeples liggen op de kaart die je kiest, mag je die houden. Tenzij je voorraad van 5 meeples vol ligt. Dan gaan ze bij de voorraad en krijg je 1 munt per stuk.

Munten zijn punten. Daarbij komen ook nog punten voor als je het meeste aantal hebt van die soort. Verder krijg je een kwadraat van het aantal verschillende soorten die jij hebt. De onderdanen in het ziekenhuis bezorgen je een strafpunt.

Het spel eindigt zodra alle spelers 12 onderdanen hebben.

Dit spel speelt vrij vlug en toch bevat dit spel veel interactie. De regels zijn niet moeilijk en duidelijk op de kaarten weergegeven.


Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Een gedachte over “Majesty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s