Moelleux met fruit en bladerdeeg

13524561_10154287823414469_641829450426576369_n

Soms koop je van dat bladerdeeg en heb je meer dan nodig. Wel met die restjes maak ik koekjes.

Ik vorm er een langwerpig plakje mee en in het midden doe ik wat suiker of honing. Daarna plooi ik het toe en twist het zodat er een gedraaid worstje op de bakplaat ligt. Even een eidooier loskloppen en insmeren. Ter afwerking strooi ik er wat vanillesuiker over. Afbakken in de oven en klaar.

De moelleux maak ik meestal volgens het recept van Jeroen Meus, alleen deed ik hier een probeersel door er een stuk fudge in te duwen. Dit gaf wel een lekkere kern, maar smolt niet zoals ik gehoopt had.

De banaan is gewoon mee de bakplaat van het bladerdeeg op gegaan en bestrooid met vanillesuiker. Die zou ik in het vervolg weglaten omdat het dessert zwaar genoeg is.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s