Bladerdeeghapje

13516143_10154287824119469_6563126063703705411_n

In het weekend mag het al eens wat extra zijn. Zoals hier had ik een voorgerechtje voorzien.

De tomatensalsa is heerlijk fris en ook lekker bij nacho’s. Hij is zeer snel gemaakt en komt dan ook vaak op tafel als het seizoen van de tomaten bezig is. Want heel belangrijk zijn die verse vlezige pruimtomaten zodat het echt geslaagd is. Of je kan het ook met in partjes gesneden kerstomaten.

Gewoon wat knoflook versnipperen, een sjalotje versnipperen, de tomaat in blokjes snijden en mengen. Goed kruiden met peper en zout en het sap van een hele of halve limoen. Eventueel met verse versnipperde basilicum afwerken.

Het bladerdeeg heb ik gevuld met mozzarella en verse basilicum die ik heb versnipperd.  Peper en zout om het op smaak te brengen.

Ik hield het simpel, maar je kan er veel kanten mee uit. Er gestoofde spinazie aan toevoegen, die moet je dan wel uitknijpen zodat er niet te veel vocht in het bladerdeeg komt, dan zou het niet krokant blijven. Ook kan je het vullen met spekjes of gehakt voor de vleesliefhebbers.

Greetz V

Advertenties

3 gedachten over “Bladerdeeghapje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s