Aeon’s end

18922024_10155371755299469_3013811820373079617_n

Hierboven een foto midden in een spelbeurt van Aeons End. In dit spel vecht je gezamenlijk tegen een monster. Er is een ruim aanbod van monsters die elk op hun eigen manier proberen aanvallen te doen. Dat kan met minions die je nog dient te verslaan of door schade die, als je ze te lang uit stelt, nog veel groter zal worden.

Je hebt ook verschillende karakters met elk een eigen sterkte. Zo een karakter heeft een deck met kaarten dat je kan uitbreiden met de juiste aankopen. Bijvoorbeeld door betere edelstenen waardoor de aankoopkracht vergroot. Of door spreuken die je kunt gebruiken als aanval tegen het monster. Er zijn ook mogelijkheden om jezelf, medespelers of de basis te versterken.Een laatste manier om je krachten te gebruiken is door het kopen van tokens waarmee je een bijzonder eigenschap kunt laden.

Verder heeft het een bijzondere manier om spreuken te preppen vooraleer je deze in een volgende ronde kunt uitspelen. Er zijn sloten die geopend moeten worden om zo een nieuwe ruimte te maken om spreuken op te preppen. Maar ook door ze een kwart te draaien, waarvoor je minder betaald dan het volledig openen, kan je tijdelijk een spreuk klaar maken hierop.

Zoals jullie wel merken is dit een spannend spel met veel mogelijkheden. Het is een deckbuilder met een coöperatief gegeven en een bijzondere manier om een spelersvolgorde te bepalen. Ieder krijgt namelijk een nummer, er is dan een deck waarin deze nummers zitten, alsook twee nemesis waarbij het monster in de aanval gaat. Komt je nummer tevoorschijn ben jij aan de beurt. Maar let op want er kunnen ook aanvallen komen. Met wat pech 2 vlak na elkaar.

Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

BoardGameBrothers

Advertenties

2 gedachten over “Aeon’s end

  1. De persoon rechtsboven op de foto heeft teveel de aandacht bij de mobieltjes op tafel. Doet net of er gespeeld wordt maar is ondertussen erg nerveus over berichten van facebook vriendjes die nu niet gezien worden. Degene linksonder denkt slim te zijn maar begrijpt de spreuken niet helemaal. Tis ook niet eenvoudig. Die gast rechtsboven heeft het spel goed in de smiezen. zit strategisch dicht bij de nootjes en gaat waarschijnlijk winnen.

    Like

    1. Leuk bedacht verhaal. De mobieltjes liggen er wegens het bestelde eten dat onderweg is. We kunnen namelijk na het werk niet wachten om te beginnen en dus eten we tussen de spellen door. Helaas vinden ze niet altijd even makkelijk de juiste deur. De nootjes zijn eigenlijk alfabetkoekjes, wat een veilig alternatief is om te knabbelen voor de plekken makende chips of nootjes. Iedereen aan tafel heeft al behoorlijk wat speelervaring en de spreuken zijn goed uitgelegd waardoor zelfs met minder ervaring het duidelijk is. Al blijft het een hele uitdaging om gezamenlijk een goede tactiek te bedenken waarmee het spel tot een goed einde komt. Als er gewonnen wordt door de spelers is dat gezamenlijk, anders wint het spel. Al is het natuurlijk leuk om een goede bijdrage geleverd te hebben om dat doel te bereiken.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s