Qwixx

img_20170722_2141351491590439.jpg

De naam zegt het zelf al Qwixx – A Fast Family Dice Game is een snel spel. Je speelt met kaarten of met dobbelstenen en probeert zoveel mogelijk getallen op de rijen af te kruisen. Van links naar rechts dus alles wat je open laat links van je laatst geplaatste kruisje kan je niet meer aanduiden.

De actieve speler heeft meer mogelijkheden om aan te duiden, maar is dan ook verplicht minstens 1 iets aan te duiden. Als dat niet kan zijn dat strafpunten.

Hoe meer kruisjes je kan zetten, des te hoger je scoort. Heb je er minstens 5 op 1 rij dan mag je de 12 of de 2 aanduiden en het slotje. Dat levert dan met 1 worp 2 kruisjes op en dus meer punten.

Wat je in de foto ziet zijn de resultaten na een spel. Trouwens bij 2 rijen afgesloten is het spel gedaan. En als iemand een rij sluit is die voor alle spelers gesloten. Zelfs als je nog veel ruimte had om aan te duiden. Of wanneer 1 speler 4 keer niets kon aanduiden als actieve speler is het ook voorbij.

Wij spelen het echt overal, het gaat zelfs mee als we iets gaan eten en wat moeten wachten. Of op café komt het ook op tafel. We zijn vooral liefhebbers van het spel met dobbelstenen. Het spel met de kaarten geeft een vals gevoel van meer controle, terwijl je in realiteit heel afhankelijk bent van de kleuren die je opraapt.

Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Een gedachte over “Qwixx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s