Mosselen met safraan

img_20171017_205133-1791262472.jpg

Dit is absoluut 1 van mijn favoriete mosselbereidingen. Het is heerlijk zomers en pittig. Geen ééntonige smaak. Snel klaar en je hebt er niet veel voor nodig.

Mijn moeder serveert gegarandeerd de properste mosselen die iemand ooit gezien heeft. Als zij er aan begint te kuisen maakt ze er uren werk van. Ik doe mijn best er het meeste af te krijgen maar heb niet datzelfde geduld.

Voor de groenten snijdt ik een ajuin in plakken om mooie ringen te krijgen, een gele paprika en een rode paprika in julienne en een doosje kerstomaten. Eventueel voor de liefhebbers wat bladpeterselie.

Als de groentjes (behalve de tomaatjes) aanstoven en de mosselen erbij gaan giet ik er een goed glas witte wijn bij, veel peper en zout, de saffraan en de kerstomaten gaan er ook in.

Smeer een stukje stokbrood met goed wat boter erop om erbij te eten of lekkere frietjes. Ik beloof een heerlijk rijke smaak dankzij de saffraan. Elke hap is een hele ervaring. De ene keer neemt de witte wijn de bovenhand, dan weer de saffraan of de peper. Het aller mooiste is dat de meeste mosselen een prachtig oranje kleurtje krijgen.

Smakelijk!!!!!

Greetz V

Advertenties

12 gedachten over “Mosselen met safraan

      1. Zo grappig. Ik wist niet dat zelfs in manier van schrijven zo duidelijk zou zijn van waar ik ben. Het is inderdaad zo dat ik een Vlaamse ben, meer bepaald van Limburg.

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s