Regenwormen

img_20170527_222718~21217983643..jpg

Elk thema kan op een spel toegepast worden, ook regenwormen. Hierbij gooi je dobbelstenen met vlakken van 1-5 en een vlak met een worm. Je gooit meermaals en beslist 1 soort te houden. Je moet minstens 1 worm in het resultaat hebben zitten. Als je beslist te stoppen met gooien tel je alle vlakken, een worm telt als 5. Dat totaal bepaald welk fiche je krijgt. Maar let op dat je u niet kapot gooit. Als je enkel gooit wat je al aan de kant had liggen is je beurt onmiddellijk voorbij, moet je jou bovenste fiche terugleggen en de hoogste fiche in de rij omdraaien. Elke fiche die je wint komt bovenop je andere fiches te liggen in een stapel. Wanneer een speler exact het aantal gooit wat als bovenste op de stapel van iemand ligt, kan hij deze fiche nemen.

Het is zeker geen moeilijk spel. Dat maakt het luchtig en vlot speelbaar met verscheidene leeftijden. Er bestaat ook een uitbreiding op die het wel wat spannender kan maken. Of de zomerse versie met regenwormen op de barbecue.

Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s