Cacao

img_20170604_164223326600949.jpg

Dit spel gaat over cacaobonen. Het lijkt van principe wat op het meer gekende carcassone. Al moet ik bekennen dit liever te spelen.

De regels zijn eenvoudig. Je legt een tegel waarop mannetjes in jou kleur staan om te verkrijgen wat je nodig hebt: bonen, verkoop van bonen, punten of zonnestenen. Het aantal mannetjes tegen een andere tegel bepaald hoe vaak je verkrijgt wat de tegel weergeeft. Langs water staan scoort zeer veel punten en de plaats die jij inneemt langs die tegel voorkomt dat anderen er gebruik van kunnen maken. Let wel goed op waar je tegels bij moet aanvullen om gaten te dichten, je kunt ook anderen daardoor voordeel geven.

Het is een eenvoudig spel dat vlot speelt.Cacao Board Game is dus zeker aan te raden voor beginnende spelers, maar is ook uitdagend genoeg voor spelers met meer ervaring. Elk spel speelt weer anders omdat veel afhangt van de keuzes van de tegenspelers.


Greetz V

PS: voor runthrough van games in het Nederlands en meer neem een kijkje op

lucky bastard

Advertenties

3 gedachten over “Cacao

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s